Menu
Menu

A közösség élménye:
Kaptár


Írta:
Pifkó Noémi

kaptarbudapest.hu

Instagram:
@kaptarcoworking

Cover: Kaptár

 

Mi abban hiszünk, hogy a vállalkozásod sikeréhez egy dolog szükséges: rohadt jól kell csinálni. Ezért vagyunk nagyon boldogok, mikor olyan csapattal ismerkedünk meg, mint a Kaptár. Ők ugyanis néhány év alatt egy baráti ötletből a város egyik legmenőbb közösségi irodájává váltak. Mennyit költöttek közben reklámra? Nulla forintot.

A történetük néhány évvel ezelőtt kezdődött, mikor Dóri, Elvira és Áron kinéztek a sötét kis lyuk ablakán, amit iroda címszó alatt béreltek. Rádöbbentek, hogy nagyon nem jó ez így. A közösségi iroda fogalma ekkor még erősen gyerekcipőben járt itthon, ezért úgy döntöttek, ők is belevágnak egybe. Csak sokkal-sokkal jobban. Így született a Kaptár, a napfényes belvárosi iroda, ahova bárki bármikor beülhet dolgozni, tárgyalni vagy épp egy kávé mellett beszélgetni.

Az ötlet jó volt, a design csodaszép lett, de ahhoz, hogy egymásnak adják a kilincset az ügyfelek, még egy dologra szükség volt. Arra az élményre, amit a tagoknak nyújtanak. Bár a legtöbben a hely miatt mentek hozzájuk, ők pontosan tudták, hogy nem a légkondi és a színes nyomtató az, amire igazán vágynak az emberek. Hanem egy közösség, ahol szabadon járhatod a saját utad, mégis egy rakás izgalmas emberrel vagy körülvéve. Ezt az élményt teremtették meg a Kaptárban, és ez az, ami miatt egy fillért sem kell költeniük reklámra.

Hogyan lehet egy munkahelyet élménnyé tenni?

Apró figyelmességekkel

Nagyon figyelnek például arra, hogy az új emberek minél könnyebben beilleszkedjenek. Ezért minden új tag mellé keresnek egy régi tagot, aki körbevezeti. Így az újonc nemcsak bennfentes infókat szerezhet, hanem máris a közösség része lesz.

Izgalmas programokkal

Tudják, hogy közösséget formálni csak jó programokkal lehet, ezért aktívan szerveznek saját eseményeket, a Sales reggelitől a Blogger estig. A legsikeresebb közülük a Vállalkozói női reggeli, ami szinte már hagyománnyá vált. Bár a programokat sehol sem reklámozzák, mégis egyre többen vesznek részt rajtuk.

Fotó: kaptarbudapest.hu

Szuper kedvességgel

A Kaptárba egyszerűen jó érzés bemenni. Mert azt a kedvességet, ami a csapatból árad, nem lehet megjátszani. Érezni, hogy szeretik, amit csinálnak, és ez sugárzik vissza mindenből. Az emberekből, a hangulatból, de még a berendezésből is.

Mit tanulhatsz a Kaptártól?

Fektesd az energiádat jó designba és igényes környezetbe, törődj a vásárlóiddal, és adj nekik olyan élményt, amit mindenkivel meg akarnak osztani. Ha mindezt jól csinálod, nem kell többé költened reklámra.

További cikkek